Cafe Kummelskär - Mikkelinsaaret Etusivu    Majoitus   Alueen palvelut   Aukioloajat   Valokuvat ja videot    Majoitus    Historia    Ajankohtaista    Yhteystiedot           

 • Saaristolomapaikkasi - vierassatama, majoitus ja palvelut

  Mikkelinsaarten luontoasema, Kummelskärillä on yksi harvoista miehitetyistä vierassatamista Merenkurkun ulkosaaristossa. Paikka on suosittu retkisatama ja tapaamispaikka veneilijöille, jotka matkaavat Pohjanlahden rannikkoa. Satamaan johtavat hyvinmerkityt väylät. Luontoasemalla voi yöpyä 2-hengen huoneissa ja saunoa merenkurkun parhaissa löylyissä. Kahvilassa voi nauttia kahvista,virvokkeista, leivonnaisista tai jäätelöstä. Myös pikkusuolaista on saatavilla.

  Mikkelinsaarten saaristo muodostuu lähes 300 saaresta ja luodosta ja se kuuluu Merenkurkun Maailmanperintöalueeseen. Metsähallitus hallinnoi Mikkelinsaarten luontoasemaa, joka vuoteen 1993 asti oli merivartioasema. Satama on nykyisin vilkas vieras- ja retkisatama. Toimintaa pyöritettään kesäisin yrittäjävoimin. Vanhassa asemarakennuksessa on kahvila/ravintola, kymmenen huonetta yöpyjille, kokoustila ja näkötorni.

  Luontoasemalle ja Kummelskäriin pääsee vain veneellä. Jos sinulla ei ole venettä, järjestämme kuljetuksen. Sekä ryhmät, että yksittäiset henkilöt ovat tervetulleita.

  Lue lisää palveluistamme, ja tule viettämään leppoisaa lomaa Mikkelinsaaren luontoasemalle
   


  Kannattaa tutustua
  Maailmanperintöopastus 45 €


  Ajankohtaista
  Aukioloajat - 26.03.2019
  Otamme ryhmiä vastaan touko- ja kesäkuussa, yleisölle luontoasema avataan 21.6

  Lue lisää...